Ulovligheder ved TDC køb

- Hverken Fondsbørsen eller Finanstilsynet greb ind, da telegiganten TDC undlod at fortælle aktiemarkedet om kursfølsomme oplysninger op til salget til kapitalfondene. Med grønt lys fra Københavns Fondsbørs gjorde TDC sig skyldig i dobbelt lovbrud i optakten til det, der skulle blive Danmarkshistoriens hidtil største virksomhedshandel, skriver Business.dk. Nyheden dokumenteres med en hemmelig afgørelse (!) i Fondsrådet.

I den sensationelle nyhed skriver Business.dk, at Fondsrådets otte sider lange gennemgang af sagen også viser, at “TDC blev taget på med fløjlshandsker af Københavns Fondsbørs, hvor de inden salget til et konsortie af kapitalfonde i slutningen af november 2005 var et af de suverænt største noterede selskaber kun overgået af A.P. Møller-Mærsk.”

Sagen får tilsyneladende ingen konsekvenser ved nogen domstol, fordi Fondsbørsen har givet tilladelse, hvilket Fondsrådet ikke ville have gjort, skriver de i deres hemmelige rapport. Finanstilsynet har undladt at gøre noget i denne handel, fordi de havde uddelegeret ansvaret til Fondbørsen. Efterfølgende er det Finanstilsynet, der har undersøgt sagen.

- Hos Københavns Fondsbørs mener senior vice president Erik Bruun Hansen ikke, at Fondsbørsen har begået fejl i samarbejdet med TDC. Thorleif Krarup, daværende bestyrelsesformand i TDC, er uenig i Fondsrådets vurdering. Ifølge Krarup hørte TDC intet fra Finanstilsynet i salgsforløbet. Samtidig afviser han, at sagen er et eksempel på, at bare virksomheden er stor nok, kan den få myndigheder til at se igennem fingre og Fondsbørsen til at bøje reglerne, skriver Berlingske mediet.