Stor ballade om Finanstilsynet og TDC

Finanstilsynet får en ordentlig gang tæsk fra alle sider for dets håndtering af TDCs dobbelte lovbrud i forbindelse med kapitalfondes overtagelse af firmaet.

Sagen drejer sig blandt andet om, at TDC ulovligt holdt aktiemarkedet hen med tavshed og utilstrækkelige oplysninger. Men fordi de fik det blåt stempel fra Fondsbørsen, lod Finansrådet efterfølgende sagen falde.

Sagen slutter ikke med Finansrådets forsøg på at holde sagen hemmelig, og det vil ikke være nok at indføre nye stramme regler administrativt efterfølgende. Det bliver en sag for Folketingets Erhvervsudvalg.

Den 19. april strammedes rapporteringsreglerne for alle virksomheder, hvilket blev opfattet som en “fundamentalistisk straf” baseret på EU-regler. F.eks. skal et firma fortælle om eventuelle købstilbud på et meget tidligt tidspunkt. Tidlige meddelelser af den kan ødelægge mulighederne for handler.