DSB er til salg

En note i epn.dk minder om, at Banedanmark og DSB skal privatiseres og sælges af regeringen. Den tidligere transportminister havde som mål, at DSB skulle være omdannet til et aktieselskab her til nytår 2008, og 25 procent af aktierne skulle være solgt den 1. januar 2009. Det går ikke så hurtigt med projektet, fordi Dansk Jernbaneforbund blokerer for det pga. uafklarede forhold for deres medlemmer (tjenestemænd).

Transportministeriet og fagforbundet taler ellers for tiden om en privatisering af Banedanmark Entreprise, men det går heller ikke så godt med det der med tjenestemændene, og det smitter af på de andre privatiseringer, udtaler de konservatives transfikordfører Henriette Kjær.

Hvorfor kommer den slags ideer mon ikke til folkeafstemning? Befolkningen har da vist betalt for jernebanettet gennem deres skatter, og de fleste bruger det som kollektivt gode. Kan man sådan uden videre sælge fælles ejendom?