Helge Sander til forskere: skrid

Professor Tom Fenchel, én af Danmarks førende forskere og præsident for Videnskabernes Selskab, siger til Jyllands-Posten, at dansk forskning er ved at blive kvalt i bureaukrati, ansøgninger om penge til alt fra løn til reagensglas og kontrol. Forskere bruger i henhold til artiklen op til tre-fjerdedele af deres tid på at skrive ansøgninger om alt fra deres egen løn til småting.

- Det er regeringens klare ønske, at der skal være konkurrence om en stor del af forskningsmidlerne. På den måde får vi afdækket, hvor de bedste forskere og de bedste forskningsprojekter er. Alternativet ville være et tagselvbord eller en livslang finansiering af forskerne uanset kvaliteten af deres arbejde, og ingen af de muligheder er brugbare.

- Men det er helt urimeligt, hvis forskere bruger to tredjedele eller tre fjerdedele af deres tid på at søge penge. Så vil jeg anbefale dem at finde et andet job, mener forskningsminister Helge Sander.