Kapitalfonde nu ude af markedet

Den internationale kreditkrise har ramt kapitalfondene så meget, at de anses for ude af markedet – for tiden. De kan simpelt hen ikke skaffe billige penge til opkøb. I en artikel Business.dk forklares, hvorfor det nu er mere traditionelle virksomhedsopkøb, der kommer nu. Børsudviklingen med de markant lavere kurser har gjort en række rige firmaer interesserede i at investere.

-Det glidende børskrak har åbnet en række muligheder for opkøbssultne virksomheder. De store, børsnoterede virksomheder er siden toppen i 2007 faldet med mellem 20 og 70 procent i børsværdi, og dermed er handelsprisen for virksomheder kommet ned på et niveau, hvor det igen er blevet interessant at købe op og pille selskaber af børsen, skriver mediet.

Så låget på pengekasserne derude blev smækket i sidst i 2007, og nu er nye aktiviteter i kapitalfondene indtil videre sat i stå. De rige virksomheder har i dette marked store fordele, idet de naturligvis foretrækker at købe virksomheder, som er i deres branche eller giver andre fordele ved samarbejde. Og så skal de jo ikke nødvendigvis have 20-25 procents forrentning straks.

Kapitalfonene ejer stadig en række firmaer, som det indtil videre er vanskeligt at skyde af igen. Der ventes på bedre tider …